top of page

Geboren onder het sterrebeeld 'Tweelingen' op 5 juni 1970 in het Oostvlaamse  Deinze maakte ik al vroeg kennis met de duivensport. Toen ik nog klein was kon ik urenlang luisteren naar de verhalen van mijn grootvader Camiel Luttens hoe goed hij speelde met zijn duifjes. Ik keek echt naar hem op. Hij behaalde prachtige resultaten waar ik enkel kan van dromen. De laatste jaren was het iets minder, maar hij was toen ook al een eindje in de 80. Nadien nam mijn vader André het roer over en deed het niveau weer stijgen. Toen hielp ik ook al mee met de verzorging van de duiven omdat vader niet zoveel vrije tijd had. Hij moest immers werken en was daarnaast actief in het sociaal leven van Deinze. Omdat ik nog naar school ging, kon ik wel tijd vrijmaken voor mijn gevleugelde vrienden. In 1985 begin ik dan zelfstandig met duiven te spelen. Bij de oudere liefhebbers was ik graag gezien en velen hielpen me aan de goede soorten. Zo onder meer Prosper Van Laere, Jozef Vandenabeele, Roger Goemaere, Roger Dobbelaere, Ivan Maes, Jozef De Keyzer en Octaaf Vaneeckhaute, allen uit Deinze.

Vanaf het eerste seizoen kon ik mee met de besten. Ik behaalde meerdere 1e prijzen o.a. op Arras, Breteuil en Clermont met duifjes als mijn "Goe Prosperke" en de "Geschelpte 323".  Tevens had ik de 1e aanmelding in Fondclub Eeklo uit de Nationale Bourgesvlucht van ca. 1100 duiven. Ik won onmiddellijk het Kampioenschap Jonge duiven te Deinze als neofiet. Ook behaalde ik een 5e plaats in het Provinciaal Kampioenschap Beginnelingen onder de 25 jaar en last but not least een 10e plaats in het Kampioenschap van België voor Beginnelingen. Het jaar daarop in 1986 bevestigde ik door opnieuw het Kampioenschap Jonge duiven (onder Parijs) te winnen. Daar bovenop kwam de bekroning door het winnen van het Provinciaal Kampioenschap Beginnelingen onder de 25 jaar, Deze stunt herhaalde ik in 1987 en won voor de tweede opéénvolgende keer dit Kampioenschap. De resultaten bleven maar komen. Alles ging als vanzelf !

In Kuurne nam ik een nieuwe start met als basis duiven van Hubert De Cock uit Deinze, aangevuld met enkele late jongen uit de stamkwekers van thuis. Na een aarzelend begin volgenden in het 1e jaar in Kuurne ook snel weer enkele mooie uitslagen. Werkomstandigheden dwongen tot een verhuis en vond een nestje in Waregem - Nieuwenhove. Daar nam ik terug een nieuwe start met als basis duiven van Geert De Coninck uit Beveren-Waas, die vele duiven bezat van J-L-N Houben uit Itegem. Ook daar kwamen al snel behoorlijke resultaten en mijne "Goen" behaalde een 23e plaats in het Provinciaal Kampioenschap Halve Fond Jongen West-Vlaanderen. Maar ook dit keer zorgden de professionele bezigheden voor een vroegtijdig einde en kwam ik terecht in Heule. Eerst werden het enkele jaren zonder duiven, maar eind 2001 kwam er een minihokje van 4 op 3 meter.

Na de vele problemen de afgelopen jaren met de achterbuur omwille van de duiven viel de beslissing om toch nog maar eens te verhuizen. Na een lange zoektocht vond ik eindelijk  "een droomhuis" ! Sinds 1 juni 2007 woon ik in het landelijke Lendelede. Daar vond ik een huis met voldoende ruimte om een duivenhok met volières te plaatsen. Hier vond ik de rust waar ik al zolang naar op zoek was. Dit leek mij dan ook de ideale plaats om nog één van mijn dromen te realiseren nl. deelnemen aan overnachtingsvluchten met mijn duiven. Het geheel staat op bijna 1000 m². Ik kocht een nieuw tuinhok bij de firma Onijn te Ronse aan van 8,5 m met 2 volières van 2 m. Hopelijk het begin van een mooi sprookje....

bottom of page